Terapie barvami

Minulý týden jsem byla hodně nachlazená a hledala jsem rychlé řešení, co s tím. V této stresové době naše imunita a psychika dostává skutečně na frak. Není potom divu, že virové onemocnění se objeví velmi záhy. Ano, můžeme se dostat do paniky a utíkat na testy anebo se vrátit k moudrosti našich předků. Protože jsem člověk podnikavý, tak jsem zvolila jinou cestu.

V Epigencentru mám novou vychytávku. Jedná se o LED Kapsli, která navazuje na dlouhodobou tradici „léčby světlem a barvami“. A hned přišla situace, jak to vyzkoušet. Ponořila jsem se tedy do světla a barev.
Zlepšení, regenerace a proces nachlazení byl překvapivě rychlý… Léčba barvami skvělé zafungovala.

monika urbanova

Barvy a světlo na různé neduhy od nepaměti

Léčení světlem znali už staří Egypťané, Sumerové a Číňané. Barvy a od „přírody“ mají velký vliv na lidský život. Od raných fází lidské evoluce, barva vzbuzovala zájem člověka. Hinduisté vždy považovali různé barvy za posvátný a náboženský projev Nejvyššího Pána. Stejně i tak muslimové a křesťané přikládají velkou váhu barvám. Staří Egypťané věřili, že jejich Bůh Thoth byl ten, kdo vyvinul léčení barvami. Jejich koncept léčby různých nemocí byl založen na tom, že lidské tělo obsahuje různé barevné tekutiny, jako žluč (žlutá), krev (červená), hlen (bílá) atd.

Teorie hojení barev od arabského filozofa a lékaře Ibn Sina (AD 980- AD 1037) přednesla barevné dopady na fyziologii. Bylo indikováno, že:

  • bílá barva čistí krev,
  • červená barva zlepšuje kvalitu krve,
  • žlutá barva snižuje bolest a zánět.

Žluté květy byly shledány účinnými k léčbě poruch žluči a červené květy k léčbě problémů s krví. Modrá a fialová byly identifikovány jako protizánětlivé a uklidňující látky. Během středověku sice ztratila terapie barvami důvěryhodnost s rychlým vzestupem vědecké éry. Ale všechny výzkumy světelné a barevné terapii pokračovaly dále.

led svetlo

Pomalu se opět dostávaly na světlo a tato terapie získává více prostoru i v současném lékařském světě. Niels Ryberg Finsen – otec fototerapie – objevil (1895) léčbu lupu vulgaris (tuberkulózy kůže). Účinná vlnová délka byla pravděpodobně 400 nm (tj. zároveň světlo i okraj UV-A). Laureát Nobelovy ceny za lékařství v r. 1903. Zpočátku též experimentoval s léčbou červeným světlem. A konečně v 80. létech minulého století se vrací světelná a barevná terapie do světa reálného postupu při regeneraci mnoha chorob a psychických potíží (záněty, sezonní deprese, Alzheimer).

Jak to funguje? K čemu slouží?

O „Barvě“ je známo, že má intenzivní vliv na naši náladu, chování, činnost, metabolismus, a tím i na celkové zdraví. Terapeutickou roli barev a světla lze stručně popsat následovně: Nedostatek přirozeného denního světla zhoršuje naši náladu a fungování těla.

Tato terapie zahrnuje základní princip o citlivosti člověka na barvy a světlo. Ve skutečnosti se používá k identifikaci a nápravě jakékoli nerovnováhy ve vnitřních energetických vzorcích lidského těla. Tyto vzorce jsou zodpovědné za emocionální a fyzický zdravotní stav.

Podle terapie barvami má každý orgánový systém svou vlastní vibrační energii a nemoci se mohou objevit, když je tato energie snížena. Použitím stejné vibrační energie lze neduh odstranit, zregenerovat organismus a zlepšit psychiku. Základní barvy používané jako „vibrační energie“ jsou hlavně modrá, žlutá a červená. Výzkum prokázal, že každá barva má určitou frekvenční vlnovou délku a energii s ní spojenou.

led kapsle

Jaká barva?

Bílá je prý „barva všech barev“. Duhové spektrum sedmi barev hraje i roli při terapii barvami.

Modré světlo nebo světle modrá barva pomáhá zmírnit bolest kloubů, kterou trpí při revmatoidní artritidě. Modrá je také příznivá v léčbě ne-maligních nádorů a nádorů. Bylo zjištěno, že purpurová barva má uklidňující účinky.

Žluté světlo, zejména to umělé podporuje agresivitu. Naopak teplé žluté až zlatavé světlo doplňuje energii a regeneruje.

Lidé ve stresu nebo depresi se po vystavení červenému světlu rychle zotavují. Bolesti svalů, které jsou často způsobeny namáháním a trháním svalů, se léčí oranžovou. Žlutá a oranžová se používají také k léčbě kožních poruch.

Je zjištěno, že zelená je účinná proti kyselosti organismu a zažívacím obtížím. Ultrafialové působí jako stimulátor, navozuje relaxaci, zmírňuje stres a chronickou bolest.

Příroda – moudrá matka má vždy řešení pro lidský organismu. Její odstíny zelené, modré, pestrobarevní ptáci, motýly, tvorové, květiny, slunce, obloha či měsíc posilují nejen psychiku, ale i organismus. Čím více se budeme vystavovat těmto přirozeným vibracím tím větší získáme pozitivní dopad. Světlo a barvy přirozeně udržují rovnováhu mezi fyzickým, emocionálním, duševním a duchovním stavem lidských bytostí.

Návrat k přirozenosti je osvobozující. Užijte si svou svobodu.

Chcete to také zkusit?

Pokud chcete také zkusit TERAPII BARVAMI a pocítit na sobě její pozitivní účinky, napište mi na email: monika@epigencentrum. Do 2 pracovních dnů vám odpovím a domluvíme pro vás nejvhodnější termín.

Jaká je cena?

cenik

Přeji vám v těchto dnech pevné zdraví.

Vaše Monika